Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatie over toestand Covid-19 : update 11 mei 2020

Beste klanten,

De verspreiding van het coronavirus en de mogelijke gevolgen hiervan voor onze klanten krijgen momenteel onze volledige aandacht. Record Credits volgt de situatie op de voet en neemt de nodige gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Daarnaast doen we er alles aan om de continuïteit van de klantenservice te behouden.

Op deze pagina willen wij je regelmatig informeren over de verschillende maatregelen die Record Credits neemt.

De stemming over een wetvoorstel dat onder bepaalde voorwaarden uitstel van betaling voor particulier consumentenkrediet mogelijk maakt, wordt de komende dagen verwacht. Wij volgen de situatie op de voet en zullen u op de hoogte brengen van de praktische afspraken zodra deze officieel zijn gemaakt. 

Buitengewone maatregelen ter ondersteuning van onze klanten

De banken, de Nationale Bank van België en de minister van Financiën kondigden zondag 22 maart uitzonderlijke maatregelen aan om particulieren en bedrijven financieel te ondersteunen wanneer zij in problemen komen door de coronacrisis.

Zo zou een betalingsuitstel van een hypothecair krediet of ondernemingskrediet kunnen aangevraagd worden voor een maximale periode van zes maanden, eindigend in ieder geval eind oktober. De kredietgevers rekenen voor dit betalingsuitstel geen dossier- of administratiekosten aan.

Deze maatregelen getuigen van onze wil om je te helpen op het moment dat je het nodig hebt.

 De voorwaarden voor uitstel van betaling zijn verschillend voor een particulier met een hypothecaire lening en een ondernemer of zelfstandige met een professioneel krediet*.

U kunt alle details terugvinden door op de onderstaande links te klikken, afhankelijk van uw situatie.

Ik ben een particulier en heb een hypothecaire lening :

 

Ik ben een zelfstandige of ondernemer met een professioneel krediet :

Rekening houdend met uw bezorgdheid, doet Record Credits er alles aan om uw verzoek zo snel mogelijk te verwerken. Uw aanvraag moet ten minste 7 werkdagen voor de eerste vervaldag die u wilt uitstellen binnen zijn.

Namens Record Credits.

 

* indien u zich in "beide" situatie bevindt, d.w.z. u hebt zowel een hypothecair krediet als particulier als een professioneel krediet als zelfstandige en u wenst voor beide kredieten een uitstel van betaling aan te vragen, gelieve dan twee afzonderlijke aanvragen in te dienen met het daarvoor bestemd aanvraagformulier.

Icon menu homepage

Bereken hier uw lening.

Speciale tarieven voor renovatielening en energiekrediet

Vind een Record Credits makelaar in uw buurt.

Uw makelaar Record Credits staat u graag bij met raad en daad mocht u praktische vragen hebben of meer informatie willen.